Riippumaton tai riipputuolin ripustaminen

Tietenkin turvallisuussyistä on tärkeää kiinnittää riippumatto tai riipputuoli oikein. Tämä sivu antaa sinulle hyödyllisiä vinkkejä uuden riippumattosi tai riipputuolisi turvalliseen ripustamiseen.


Riippumaton ripustaminen

Riipputuolin ripustaminen

Riippumaton ripustaminen

Ennen kuin aloitat riippumaton ripustamisen on tärkeää tarkistaa, onko ripustuspaikka riittävän vahva. Kaikki palkit, puut tai seinät eivät ole riittävän vahvoja riippumaton kannatteluun. Tarkista siis huolellisesti, että ne täyttävät vaatimuksesi. Jos et ole varma, etsi toinen ripustuspiste tai käytä riippumattojalustaa. Pidä mielessä, että sen pitää kestää painosi moninkertaisena. Tämä johtuu siitä, että riippumatossa liikkuminen kohdistaa lisäpainetta ripustuskohtiin, mikä voi aiheuttaa huippukuormituksen. Tämä on otettu huomioon riippumaton enimmäiskuormituksessa. Joten varmista, että puu tai seinä kestää myös tämän lisäkuormituksen.


Riippumaton ripustaminen: Laske etäisyys

Kun haluat ripustaa riippumaton, sinun on laskettava oikea etäisyys. Kun määrität kahden ripustuspisteen välistä etäisyyttä, se on parasta jättää mahdollisimman suureksi. Se on yleensä sopiva, kun kahden ripustuspisteen välinen etäisyys on (paljon) pidempi kuin riippumatto. Tässä on hyvä käyttää sulkurenkaita, ketjuja tai köyttä. Ennakoi myös tulevaisuutta. Jos mittaat etäisyyden täsmälleen nykyiseen riippumattoosi sopivaksi, tulevaisuudessa et voi valita paikalle pidempää riippumattoa. Monet ihmiset ostavat aluksi yhden hengen riippumaton. Jonkin ajan kuluttua nämä asiakkaat palaavat näyttelytilaamme ostamaan kahden hengen riippumaton. Ne ovat paljon mukavampia. Varmista siis, että jätät leveän marginaalin, kun ripustat riippumattoa. Jos kahden ripustuspisteen välinen etäisyys on lyhyempi kuin riippumatto, ongelma voi olla vaikea ratkaista. Voit myös sitoa solmun riippumaton köysiin, jolloin kokonaispituus lyhenee. Haittapuolena on, että riippumattoa on hankalampi levittää, sillä köysien pituus ei riitä siihen. Osaan köysistä voi kohdistua myös liian suuri kuormitus. Siksi tämä ei ole hyvä pitkäaikaisratkaisu.


Riippumaton ripustus: Korkeuden määrittäminen

Riippumattoa ripustettaessa on määritettävä ripustuskohtien korkeus ja riippumaton korkeus maanpinnasta. Ripustuspisteet asetetaan yleensä noin 180 cm:n korkeudelle maasta. Yritä varmistaa mahdollisimman hyvin, että molemmat ripustuskohdat ovat samalla korkeudella. Jos se ei ole mahdollista, voit korjata toisen pään pituutta köydellä tai ketjuilla, mutta tämä ei ole suositeltu vaihtoehto. Älä siis valitse toista ripustuskohtaa 180 cm:n ja toista 150 cm:n korkeudelta. Jotkut ihmiset käyttävät erityistä kaavaa riippumaton ripustamiseen. Ripustuskohtien korkeus riippuisi tällöin riippumaton pituudesta. Meidän mielestämme on parasta ripustaa riippumatto noin 180 cm:n korkeudelle ja korjata pituutta ja korkeutta köydellä tai ketjulla. Kun kiinnitys on oikein tehty, riippumaton alin kohta riippuu noin 40––50 cm korkeudella maanpinnasta. Tämä etäisyys voi olla pienempikin. Muista myös, että riippumatto venyy ensimmäisen käytön jälkeen. Se voi venyä jopa 40 cm useiden käyttökertojen jälkeen. Tämä on tärkeää ottaa huomioon korkeuden ja leveyden määrittämisessä ripustusvaiheessa.


Levitystangollisen riippumaton ripustaminen

Levitystangollisessa riippumatossa on lyhyemmät narut. Siksi sen voi ripustaa matalammalle korkeudelle. Voit ripustaa levitystangollisen riippumaton noin 120–140 cm:n korkeudelle. Tämä johtuu siitä, että se ei uppoaa niin alas. Siksi matalampikin ripustuspiste riittää.


Riippumaton ripustaminen: Seinään

Riippumatton ripustaminen kahden seinän väliin on ihanteellinen vaihtoehto. Seinä on yleensä tukeva ja parantaa mukavuutta. Kun koukku riippuu vakaana, riippumatto on myös mukavampi. Seinät eivät myöskään liiku, toisin kuin jalusta tai pienemmät puut, kun keinut tai liikut riippumatossa. Varmista, että seinä on riittävän vahva, koska seinät voivat olla vanhoja tai heikompirakenteisia. Varmista myös, että käytät hyviä seinätulppia, kun ripustat riippumattoa seinään. Ruuvien on myös oltava riittävän syvällä. Ripustussarjoihimme kuuluu erityiset seinätulpat.


Riiippumaton ripustaminen: Puuhun

Voit ripustaa riippumaton kahden puun väliin. Puiden etuna on, että ne tarjoavat luonnollisen varjon kuumalla säällä. Varmista, että puu on riittävän paksu kannattelemaan painoa. Suojele myös luontoa. Paksu puu ei kärsi paljon riippumatosta, mutta ole kuitenkin varovainen. Kun ripustat riippumaton puuhun, on parasta käyttää köyttä. Sen voi poistaa helposti käytön jälkeen. Varmista, että köysi ei voi pudota. Sido köysi tukevasti oksan haaraan, jotta se ei voi yhtäkkiä luistaa tai pudota.


Riippumaton ripustaminen: Sisätiloihin

Monet ajattelevat, että riippumatto sopii vain pihalle, mutta yhtä hyvin riippumaton voi ripustaa sisälle. Alankomaissa on usein liian kylmää rentoutua ulkona, joten kun riippumatto on sisällä, siitä voi nauttia useammin. Riippumatto sisätiloissa luo mukavaa tunnelmaa. Tulet huomaamaan, että monet ilahtuvat nähdessään sen. Tulet myös huomaamaan, että television katseleminen riippumatossa on erittäin nautinnollinen kokemus. Tietenkin riippumatto vie melko paljon tilaa, mutta sen voi helposti laittaa säilöön tai ripustaa sen 2 silmukalla yhteen koukkuun. Näin riippumatto riippuu seinällä. Aina kun haluat taas makaamaan siihen, ripusta se vain takaisin. 'Complete'-ripustussarja sopii parhaiten riippumaton ripustamiseen sisätiloihin. Se vie tuskin lainkaan tilaa eikä erotu näkyvästi.


Riippumaton ripustaminen: Parvekkeelle

Jos sinulla ei ole pihaa, voit ripustaa riippumaton parvekkeellesi. Jos parveke on tarpeeksi korkea, ripusta se noin 180 cm:n korkeudelle. Täydellinen tapa rentoutua ja nauttia riippumatosta. Jos parvekkeesi on paljon pienempi, voit haluta ripustaa riippumaton kattoon. Näin se riippuu normaalia korkeammalla. Se tarkoittaa myös, että ripustuskohdat voivat olla lähempänä toisiaan. Riippumatto mahtuu siksi myös pienemmälle parvekkeelle. Voit myös päättää asettaa ripustuspisteet vierekkäin. Tällöin luot eräänlaisen keinun. Tämä tarkoittaa, että et voi maata riippumatossa tavalliseen tapaan, mutta voit keinua siinä.


Riippumaton ripustaminen: Ripustussarjojen tyypit

Saatavana on useita erityyppisiä ripustusmateriaaleja. Yleisimmin käytettyjä tarvikkeita on saatavana eri sarjoissa. Ne sisältävät useita tarvikkeita, joita tarvitaan riippumatton ripustamiseen. Myydyin ripustussarja on All-Round-ripustus. Kierreruuvin avulla riippumatto voidaan ripustaa puupintaan. Ripustussarjoissamme on aina ruuvikierteet ja seinäpistokkeet.


Riippumaton ripustaminen: Riippumattojalusta

Käytä riippumattojalustaa, jos sinulla ei ole puita tai seiniä, joihin voit ripustaa riippumattoosi. Voit myös valita riippumattojalustan, jos haluat säännöllisesti vaihtaa riippumaton paikkaa: esimerkiksi auringon sijainnin mukaan. Kaunis puinen riippumattojalusta on loistava lisä puutarhaan. Se on tyylikäs ja näyttävä. Se luo heti rennon ilmapiirin puutarhaan. Ilmoitamme, mikä jalusta sopii kullekin riippumatolle.


Riipputuolin ripustaminen

Paras tapa ripustuspiste riipputuolille on katto. Suurin osa riipputuoleista on suunniteltu 220–230 cm:n kattokorkeudelle. Jos katto on korkeampi, se ei ole ongelma – voit helposti ripustaa väliin jousen tai palomiehenhakasen. Riipputuoleissa on yleensä vain yksi ripustuskohta. Jos katto on matalampi kuin 220 cm, voit ripustaa riipputuolin myös kahteen ripustuspisteeseen. Näin voit ripustaa riipputuolin (paljon) matalampaan kattoon. Toinen syy käyttää kahta ripustuspistettä on vakaus. Riipputuoli, joka roikkuu yhdestä pisteestä, pyörii paljon akselinsa ympäri. Tämän estämiseksi voit ripustaa riipputuolin 2 ripustuskohtaan. Muista, että ripustussarja koostuu yhdestä koukusta. Riipputuolien kanssa käytetään usein jousia. Jouset ovat mukavia, koska ne liikkuvat niin hyvin tuolin kanssa.